PDF Nyomtatás E-mail

Alfa kör

A Széchenyi-kerti gyülekezetben 2005 őszén alakult az Alfa kör a gyülekezettel kapcsolatban álló, többnyire frissen megtért fiatalok számára azzal a céllal, hogy összefogja, hitben erősítse, és tovább vezesse őket. A kurzus természetesen mind személyi összetételét, mind tematikáját tekintve sokat változott az idők folyamán. Lukács, majd János evangéliumának, valamint a "pásztori leveleknek" a részletes megbeszélése után jelenleg a rómaiakhoz írott levél megismerése van terítéken, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy rövid, az adott szakaszhoz kapcsolódó gondolatébresztő után a csoport tagjai megbeszélik az adott részhez kapcsolódó gondolataikat, személyes tapasztalataikat, illetve a bibliai szakaszból következő, ma is érvényes tanulságokat.
A számos változás mellett egy dolog maradt állandó: a kör ma is vár minden hívő húszas, harmincas éveiben járó fiatalt, aki szeretne hasonlóan gondolkodó fiatalokkal a Biblia tanulmányozása közben Istenről, a hitről és a hívő élet feladatairól, kihívásairól, felelősségéről beszélgetni, és így hitében előbbre lépni. Ezen kívül nyitott minden útkereső számára is, akinek az érdeklődését felkeltette ez a rövid leírás.
Alkalmainkat a templom foglalkoztató házának földszinti termében tartjuk minden vasárnap 19:00-tól 21:00 óráig.

Róm. 3,9-18.

Mi tehát az igazság? Különbek vagyunk? Egyáltalában nem! Hiszen előbb már kimondtuk azt az ítéletet, hogy zsidók is, görögök is mind bűnben vannak, amint meg van írva: „Nincsen igaz ember egy sem, nincsen, aki értse, nincsen, aki keresse Istent. Mind elhajlottak, valamennyien megromlottak, és nincsen, aki jót tegyen, nincs egyetlen egy sem. Nyitott sír a torkuk, nyelvükkel ámítanak, kígyóméreg az ajkukon; szájuk átokkal és keserűséggel van tele. Lábuk gyors a vérontásra, romlás és nyomorúság jár a nyomukban, és a békesség útját nem ismerik: Isten félelmével nem törődnek.”

 

 

© Debrecen-Széchenyi kerti Református Egyházközség 2006-2017.