Nyomtatás E-mail

2016.12.18. 10 óra

Köszöntő ige: "Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből." Jn. 10,27-28.
Énekek: ♫ 316,1-7. ♫ 316,13-15.
Olvasmány: Lukács evangéliuma 19,10.
Igehirdető: Jenei Zoltán gyülekezeti lelkipásztor

Igehirdetés letöltése

"...az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet…"

(Lk. 19,10.)

alt

 

Kedves Testvéreim!


Karácsony ünnepe előtt tele vannak az áruházak vásárlókkal – az emberek igyekeznek bevásárolni az ünnepi napokra, és ilyenkor veszik meg a karácsonyi ajándékokat is. Egy anyuka is elment vásárolni. Vitte magával Gabikát is, a 2 éves kisfiát. Anya is nézegette a polcokon a meséskönyveket, Gabika is nézegette a polcokon a kisautókat…, s amikor körülnézett Gabika,az édesanyját már nem látta, csak csupa idegen embert. Nagyon megijedt, elindult a nagy polc vége felé, és elkezdett sírva kiabálni: Anya, Anya, hol vagy?!

Az emberek kedvesen néztek rá, volt aki megszólította: ne sírj, kisfiú, biztosan itt van valahol az édesanyád, gyere megkeressük…! De Gabika csak sírt és kiabált: Anya, Anya! Nem sokáig tartott a nagy ijedtség, mert az anyuka valóban ott volt közel, a nagy polc másik végénél, meghallotta a kisfia kiabálását, gyorsan odaszaladt hozzá, és magához ölelte: Drága kicsi fiacskám, ne sírj, itt van anya, nem hagylak el, ne félj! De maradj mindig mellettem, akkor nem fogsz eltévedni soha!

Kedves Kisgyermekek és Nagygyermekek!

Nagyon szomorú és félelmes dolog elveszettnek lenni! Milyen jó, hogy Jézus azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszett gyermeket és felnőttet. Azonban vigyáznunk kell: ahogyan a kis Gabikának ott kellett maradnia szorosan az édesanyja mellett, hogy ismét el ne vesszen, úgy kell nekünk is folyamatosan ragaszkodnunk Jézus által Istenhez, hogy ne ismétlődjön meg az életünkben az eltévedt, elveszett állapot.

Kedves Felnőttek!

Ahogyan a gyermeknek az édesanyjára, úgy van szükségünk mindnyájunknak Jézus Krisztusra, a Megváltóra. Sok síró gyermek keresi ebben az adventi időszakban is az anyukáját, apukáját… Tegyetek meg minden tőletek telhetőt, hogy a gyermeketek megtalálhasson titeket! Legyen együtt a család Karácsony ünnepén Jézus szeretetében! Úgy legyen!

 

 

 

Ámen.


Ajánlja ismerőseinek...

 

© Debrecen-Széchenyi kerti Református Egyházközség 2006-2018.