„RendezŐ” Vakációs Bibliahét 2022 - EKCP-KP-1-2022/3-001015

Vakációs Bibliahét a Debrecen-Széchenyi kerti Református Egyházközségben.

EKCP-KP-1-2022/3-001015

„RendezŐ” Vakációs Bibliahét 2022

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr – jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok.” (Jeremiás 29,11)

Ezzel a csodálatos, bátorító bibliai igével indult június 27 – július 3-a között a gyülekezetünk 2. nyári hittanos tábora.
Nagy érdeklődés övezte, több mint 100 gyerek jelentkezett. Mivel az első és második osztályosok negyvenes létszáma lehetővé tette, hogy ketté osszuk őket, így összesen 5 csoport alakult. Nem volt egyszerű, de igyekeztünk rugalmasan alkalmazkodni, hogy az osztálytársak, barátok egy csapatba kerüljenek.
Hálás a szívünk a gyülekezeti segítőkért, akik odaszánták az idejüket. Volt, aki egész hétre szabadságot vett ki, de egy- két napi segítség is jól jött. .Nyugdíjas testvérek is többen örömmel vettek részt, a nagy meleg ellenére is kitartottak velünk.
Reggel és délután a templomban gyűltünk össze közös éneklésre. Köszönet az énektanítók lelkes, odaadó hozzáállásáért. Áldott perceket tölthettünk együtt.
Nagy izgalommal vártuk minden alkalommal az ifjak bevezető jelenetét. Jó volt látni, hogy komolyan vették a szerepüket, minden előadásra felkészültek.


Tízórai után került sor Jákób és Ézsau történetének feldolgozására korcsoportonként.
Minden csapat két órát tölthetett el a Szentírás üzenetének megismerésével, aranymondás tanulással és a téma játékos feldolgozásával. Jó volt megtapasztalni a gyermekek nyitottságát, érdeklődését.
Egy család életének eseményei bontakoztak ki előttünk napról napra. Szülő – gyermek, testvérek közötti kapcsolat, versengés, megbocsátás, szeretet.
A történet kapcsán volt alkalom rámutatni Isten szeretetére, Jézus Krisztus megbocsátó kegyelmére.
Ebéd után lehetőség adódott kézműves foglalkozáson alkotni, barátkozni, játszani, majd 2 órától a napi extra idő következett, hasonlóan a tavalyi táborhoz. A nagy meleg miatt azt hiszem az idén leginkább a tűzoltók látogatása volt a legizgalmasabb a gyerekek számára. Nem sajnálták a vizet tőlük, sok gyerek csurom vizes lett, a vízsugártól, de pillanatok alatt megszáradtak.
Délután a szülők is kaptak egy kis ízelítőt a táborról,amikor délután jöttek a gyerekekért bejöhettek a templomba és részt vehettek a közös éneklésben.
A vasárnapi záró istentiszteleten tele volt a templom. Bízom abban, hogy felejthetetlen élmény volt kicsiknek és nagyoknak egyaránt az igehirdetés és a bábelőadás. Köszönjük a lelkipásztorunk és a hitoktatók lelkes, szeretettel előadott jelenetét a heti történettel kapcsolatban.
A mi feladatunk, hogy vessük az Ige magvait, Isten adja a növekedést.
Nagy hálával köszönöm meg Istennek, hogy megőrzött bennünket, sok áldásban és örömben volt részünk.

Bereczki Sándorné Eszter
hittanoktató

Hasonló írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük